"Last minute" αποστολές

2021-12-21

Προκλήσεις logistics της τελευταίας στιγμής

Πλησιάζει το τέλος του χρόνου, η περίοδος των γιορτών που περιλαμβάνει απαραίτητα μεγάλες αγορές, αλλά και τη βιασύνη να παραδοθούν όλα τα εμπορεύματα στην ώρα τους.

Αυτή η περίοδος, κατά κανόνα, ξεκινά από την Black Friday και διαρκεί μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, ενώ για τα logistics είναι μια από τις πιο έντονες περιόδους του χρόνου. 

Αν και προσφέρει δυνατότητες για επαγγελματικούς λόγους, μπορεί συχνά να μετατραπεί σε εφιάλτη αν αφήσουμε τα πράγματα για την τελευταία στιγμή.

Προβλήματα των "last minute" αποστολών

Στα logistics, για να περιμένουμε την τελευταία στιγμή δεν είναι ποτέ καλή επιλογή.

Συχνά οδηγεί σε βιασύνη και προκύπτουν διάφορα προβλήματα και καθυστερήσεις. Εάν η οργάνωση της μεταφοράς δεν προγραμματιστεί έγκαιρα και λεπτομερώς, μπορεί πολύ συχνά να συμβεί τα εμπορεύματα να μην είναι έτοιμα, να υπάρχουν λάθη στα έγγραφα, καθυστερήσεις στην πληρωμή κλπ.

Το τέλος του χρόνου σημαίνει αυξημένο φόρτο σε λιμάνια και τελωνεία και αναμονή στα συνοριακά περάσματα - καταστάσεις που συνήθως αντιμετωπίζουμε ομαλά.

Αλλά, αν δουλεύουμε με περιορισμένες προθεσμίες, οι συνέπειες μπορεί να είναι σημαντικές έως και καταστροφικές.

Η σχέση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης δεν είναι ποτέ πιο εμφανής από ό,τι σε περιόδους που τα logistics βρίσκονται υπό πίεση. Όλοι θέλουν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές να γίνονται την ίδια ήμερα ενώ ο χρόνος είναι περιορισμένος, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερες τιμές και περιπλέκει την αποδοτικότητα της μεταφοράς αποστολών.

Ο καθορισμός προθεσμιών σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς και ο επείγων χαρακτήρας της αποστολής, ενδέχεται να απαιτούν υψηλότερες τιμές από τις αναμενόμενες.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της "αποστολής της τελευταίας στιγμής"

Προγραμματισμός εκ των προτέρων

Αν και ακούγεται και φαίνεται αδύνατο, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια αποστολή «της τελευταίας στιγμής ».

Ειδικά όταν μιλάμε για κρίσιμες ημερομηνίες όπως η παράδοση λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Κατά κανόνα, τέτοιες αποστολές είναι συνήθως μεγαλύτερες και συμφωνούνται εκ των προτέρων.

Το κλειδί βρίσκεται στην οργάνωση

Ο προγραμματισμός μιας αποστολής «της τελευταίας στιγμής» σημαίνει οργάνωση εγκαίρως, ώστε να υπάρχει χώρος για ελιγμούς αν κάτι πάει στραβά την τελευταία στιγμή.

Ένα συχνό πρόβλημα είναι ότι τα προϊόντα να μην είναι έτοιμα την προγραμματισμένη ώρα, αλλά με έναν νωρίτερο έλεγχο και οργάνωση, αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί.

Καθορισμένα χρονικά περιθώρια

Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστεί και να ανακοινωθεί με σαφήνεια η ημερομηνία κατά την οποία τα εμπορεύματα πρέπει να φτάσουν στον προορισμό και ποιο είναι το χρονικό όριο.

Ένα καλό πρακτορείο μεταφορών θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες ακόμη και όταν εργάζεται με περιορισμένο χρόνο για να διασφαλίσει ότι η αποστολή φτάνει στην ώρα της και στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Μέσα μεταφοράς

Ακόμα κι αν είναι πολύ σαφές για εμάς ποιο μέσο μεταφοράς θέλουμε να νοικιάσουμε για τα αγαθά μας, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να απαιτούν έκτακτα μέτρα.

Μια εναλλακτική ή συνδυασμός μεταφορικών μέσων μπορεί να είναι η ιδανική φόρμουλα για να διασφαλιστεί ότι οι αποστολές φτάνουν στον προορισμό τους έγκαιρα.

Αξιόπιστο πρακτορείο μεταφορών

Σε περιπτώσεις όπου η παράδοση της αποστολής είναι επείγουσα, ένα καλό πρακτορείο μεταφορών θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα βρει το πιο οικονομικό και αποδοτικό σχέδιο μεταφοράς αποστολής.

Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας: από την επικοινωνία με τον συνεργάτη/πελάτη σας (στη μητρική του/της γλώσσα), τον καθορισμό προθεσμιών ετοιμότητας εμπορευμάτων, τον έλεγχο και προετοιμασία μεταφορικών εγγράφων, την κράτηση χώρου κλπ.

Ενώ αυτό περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία, ουσιαστικά απλοποιεί και επιταχύνει την παράδοση, σε προσιτές τιμές.

Εμείς στην Cargo Transport Consulting Group διαχειριζόμαστε την αποστολή σας με τρόπο που απλοποιεί πλήρως την όλη διαδικασία.

Η ομάδα μας με πολυετή εμπειρία θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν και θα βρει λύση σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Το μότο μας είναι ότι υπάρχει πάντα μια λύση και είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε και να εφαρμόσουμε την καλύτερη επιλογή.

Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα ή χρειάζεστε συμβουλές, η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας . Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σας απορία, προκειμένου να βρούμε από κοινού τη βέλτιστη λύση για τη μεταφορά των εμπορευμάτων σας.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: info@CargoTransportConsulting.com.

Συντάκτρια: 
oec. Mirjana Stevanovic